Apelsīnu kekss

Image credit: https://www.pexels.com/

Kaut kas oranžā krāsā liek gribēties vasaru – pat tad, ja ēdat kēksiņus. Šī apelsīnu smalkmaizīšu recepte ir ideāls kārums, kas palīdzēs jums izbaudīt silto laiku, neatkarīgi no tā, vai svinam dzimšanas dienu, jubileju vai vienkārši izklaidējamies. Lai iegūtu perfektu apelsīnu garšu, gan kēksiņiem, gan glazūrai izmanto svaigus apelsīnus. Apelsīna miziņa piešķir spilgtu garšu, bet sula palīdz saglabāt kēksiņus mitrus un pūkainus. Un, protams, neviena kēksiņa nebūtu pilnīga bez daudz glazūras. Noteikti šajā receptē izmantojiet daudz svaigu apelsīnu, lai baudītu vasaras garšu visu gadu!

Apelsīnu keksa sastāvdaļas:

  • 300 g miltu
  • 200-250 g cukura
  • 4 olas
  • 150 ml eļļas
  • 150 ml apelsīnu sulas (svaigi spiestas)
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 1/4 tējk. sodas
  • rīvēta apelsīna miziņa
  • 1 šķipsna/s sāls
  • pūdercukurs pārkaisīšanai

Ka gatavot kēksu ar apelsīniem:

  1. Cepeškrāsni ieslēdz uz 170 grādiem.Lieto 24 cm lielu formu.Es cepu 2-vās 18 cm platās formās.Formā ieklāj cepampapīru vai iesmērē ar taukvielām un nokaisa ar miltiem.
  2. Atsevišķā traukā samaisa miltus ar cepampulveri un sodu.
  3. Saputo olas ar cukuru pāris minūtes, līdz masa kļūst gaisīga.
  4. Tad samazina ātrumu un putojot pievieno miltu maisījumu, apelsīnu miziņu, apelsīnu sulu, eļļu, sāli, līdz viss viendabīgs.
  5. Cep 170 grādos 50-55 minūtes. Ja sāk degt virsiņa, tad pēdējās 10 minūes var uzklāt foliju.