Ķirbju sula ar apelsīnu ir ļoti garšīgs un veselīgs dzēriens, kas lieliski atbalsta imūnsistēmu. Sula satur arī maz kaloriju, tāpēc tā ir ideāli piemērota diētas ievērošanai. Ķirbji tiek uzskatīti par vienu no senākajiem kultūraugiem. Mūsdienās ir daudz ķirbju šķirņu, bet ne visas ir ēdamas.
Šai receptei nepieciešamās sastāvdaļas ir vienkāršas un viegli pieejamas. Jums būs nepieciešams ķirbju biezenis, apelsīnu sula, kanēlis, muskatrieksts un medus (vai brūnais cukurs). Ja vēlaties vēl saldāku kārumu, varat pievienot putukrējumu vai zefīrus. Kad visas sastāvdaļas ir gatavas, ir laiks ķerties pie gatavošanas!
Sastāvdaļas:
- Ķirbji 0,5 gab. – 900 g
- Cukurs 0,5 glāze = 90g
- Citronskābe 0,5 tējk = 3g
- Oranžs 1 gab. = 120g
Kā pagatavot ķirbju sula ar apelsīnu:
- Nomazgājiet ķirbi, nomizojiet to un sagrieziet nelielos gabaliņos. Nomazgājiet apelsīnu, nomizojiet miziņu un izspiediet sulu. Nomazgājiet piparmētras, lai tās varētu pasniegt, un atdaliet lapiņas no zariņiem. Sagatavojiet arī katliņu un blenderi.
- Sākt gatavošanu. Ielieciet ķirbja gabaliņus katliņā un piepildiet ar ūdeni tā, lai tas pilnībā nosegtu dārzeņus. Uzkarsē pannu uz vidējas uguns un ļauj ķirbim vārīties, līdz tas kļūst mīksts (apmēram 20 minūtes).
- Sagatavojiet sulu. Ielieciet pagatavotos dārzeņus blendera bļodā kopā ar ūdeni un saberziet biezenī. Tad maisījumam pievieno apelsīnu sulu, cukuru un citronskābi. Ielejiet maisījumu katliņā un uz vidējas uguns vāriet vēl 10 minūtes.
- Ielej glāzēs smaržīgo ķirbju sulu. Pasniedziet dzērienu siltu vai atdzesētu. Rotājiet ar piparmētru lapiņām.